Mills Gym

THE SPIRIT TO FIGHT

Het ontstaan van Mills 

In de loop der jaren heb ik verschillende sportscholen en activiteiten centra ondersteund bij het opstarten. Dit heeft enkele jaren geduurd waarbij ik in 2013 definitief de knoop heb doorgehakt en iets voor mezelf ben begonnen. Op 15 september 2013 heb ik mijn eigen bedrijf kunnen openen. 


Mills (Milton Rijn)


Eind jaren '80 ben ik met een vriendje terecht gekomen bij een Budo sportschool in Arnhem-Zuid. Daar ben ik begonnen met het volgen van Kempo trainingen. Het uur na de Kempo training waren er bokslessen. Als kleine jongen bleef ik deze lessen bekijken en bewonderde ik deze mannen die deze mooie sport uitoefenden. Toen kwam er een moment dat er een man vroeg of ik ook een keer mee wilde doen. Na meegedaan te hebben was ik om, ik wilde zelf ook graag gaan boksen, want dit lag dichter bij wie ik was dan de Kempo training die ik op dat moment uitoefende.

Samen met mijn oom Gerrit Rijn die op dat moment karate uitoefende sprak ik veel over de vechtsport.

Door nieuwsgierigheid ben ik me door de jaren heen meer gaan verdiepen in de vechtsport. Begin jaren '90 kwam kickboksen op mijn pad. Doordat ik ging kickboksen ervaarde ik dat ik zelfverzekerder werd, rustiger werd en doelgerichter in het leven ging staan. Er was nog 1 ding dat ik miste: een trainer die mij als persoon begreep en interesse had in mij. Doordat een kennis op hoog niveau kickbokste in arnhem ben ik bij die sportschool eens gaan kijken. Op deze manier kwam ik terecht bij Fred Royers. Een trainer die mij begreep en oog voor mij had, zowel als kickbokser dan als persoon. Bij deze sportschool heb ik belangrijke eigenschappen geleerd, waaronder: discipline, doorzettingsvermogen, saamhorigheid, respect, spirit om je doel te bereiken en de echte vechtersmentaliteit. Deze belangrijke eigenschappen wil ik graag overbrengen op anderen.

Naast de sport heb ik altijd interesse gehad in mensen, met name mensen die problemen hebben, of achtergesteld worden. Hier ben ik me op school in gaan verdiepen en ben bewust pedagogische hulpverlening gaan studeren. Hierin heb ik verschillende jaren mijn kracht uit kunnen oefenen en besloten om dit bij mijn eigen sportschool toe te gaan passen, zodat ik de 2 belangrijkste passies in mijn leven kan samenvoegen en hierin mijn kennis en ervaringen kan overbrengen.


 Werkwijze

De werkwijze van Mills onderscheidt zich ten opzichte van anderen. Wij gebruiken verschillende vechtsporten, zoals kickboksen en boksen in combinatie met krachttraining en cardio, om uw doelstellingen te bereiken. Vechtsporten zijn uitermate geschikt hiervoor, omdat bij deze sporten het hele lichaam wordt gebruikt. Onze trainingen zijn 100% veilig! Wilt u geen vechtsporten beoefenen dan is dat ook zeker mogelijk. Wij hebben verschillende programma’s die u helpen naar een fit en gezond leven! (Powercenter)