Mills Gym

THE SPIRIT TO FIGHT

 

Kickboksles

Dat klinkt best heftig. Is de sport niet gevaarlijk dan? In de sportschool zeker niet. Tijdens de lessen wordt er voornamelijk gewerkt aan de conditie en de stoot- en traptechnieken. Vrouwen staan wereldwijd inmiddels in de rij voor een kickboksles, omdat de training een efficiënte en praktische manier is om jezelf te leren verdedigen en tegelijkertijd fit en strak van geest (en lichaam) te worden. Het is bovendien eens wat anders dan een standaard workout of het rondje cardio in de sportschool.


Waar is het goed voor?


Door de combinatie van full contact gevechtsvormen en bokstechnieken, wordt tijdens een intensieve training geweldig veel vet verbrand en van 475 tot wel 830 kcal per uur! Bovendien train je je hart- en bloedvaten. Daarnaast verstevigt kickboksen het lichaam van top tot teen, stimuleert het de geest en helpt het om een sterke en positieve, mentale houding te ontwikkelen. Een belangrijk aspect is het zelfvertrouwen dat vrouwen van kickboksen krijgen.Jeugd 


Bij Mills Gym hanteren wij op dit moment 2 verschillende jeugd groepen en deze trainen dan 2 x per week gezamenlijk.
Groep 1:  4 tot 7 jaar   


Deze groep is speciaal in het leven geroepen, vanwege de grote vraag naar trainingen voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Er is veel aandacht voor sport en spel, maar ook voor trainen op een bokszak, zodat er wel technieken worden bijgeleerd. Wat wij met deze trainingen extra aanbieden is een stukje kennis die toepasbaar is in het dagelijks leven. Zo kun je denken aan voeding, verkeer, veiligheid, overgewicht en kinderen met een andere motoriek.

De lessen zijn dus niet alleen informatief, maar ook leuk en gezond. Uiteraard zal dit ook ter verbetering van de motoriek van het kind zijn. Deze lessen zijn 2 x per week. De les duurt 60 min. 


Groep 2:  8 tot 13 jaar   

Deze groep is speciaal voor de jongeren vanaf 8 jaar, tot een jaar of 13 (afhankelijk van de lengte van de jongere). Zij krijgen voornamelijk technieken en spel/sparvormen, er wordt dus nooit voluit gespard. Naast deze trainingsvormen, krijgen de leerlingen ook pads trainingen, trapkussen oefeningen, en ook zak trainingen. Plezier en samenwerking in combinatie met sport en spel blijven een grote factor tijdens de lessen.

Het voordeel van deze lessen is dat de jongeren onder leeftijdsgenoten zijn en de kloof naar de reguliere lessen minder groot is. Zij draaien immers de lestechnieken bijna volwaardig mee. Deze lessen zijn 3 keer per week. de les duurt 60 min. (zie rooster)

Als je 14 jaar bent geworden mag je overstappen naar de volwassenen groepen!!!!!!!


Cardio-, Circuit- en bokszaktrainingen

Deze lessen zijn speciaal voor de dames en heren die graag wat extra willen afvallen. Ook zijn er oefeningen ter bevordering van de weerbaarheid. Verder zullen de meeste technieken overeenkomen met het boksen en kickboksen. De lessen worden aangeboden voor diegenen bij wie de focus ligt op afvallen, conditie en weerbaarheid. 


 

Bokszaktraining

Bokszaktraining is de ideale workout om de stress uit je lichaam te trainen. Tijdens deze les worden technieken uit het boksen en kickboksen aangeleerd en beoefend.

 

De training bestaat uit een stevige warming-up, waarna er verschillende combinaties worden toegepast op de bokszak. Tussendoor worden spierversterkende oefeningen gedaan zoals opdrukken, buikspieren, squats e.d. De training wordt niet met een sparringspartner beoefend, je kunt dus helemaal los gaan!!


Klassiek boksen 

Bij Mills Gym is het mogelijk om recreatief te trainen voor het beoefenen en bevorderen van de bokssport. Een aantal leden van Mills Gym trainen ook voor bokswedstrijden. Er wordt tijdens de trainingen onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden, maar iedereen heeft respect naar elkaar!

De training richt zich op het ontwikkelen van de boksvaardigheden en het hebben van veel plezier in de bokssport. Tijdens de trainingen komen onder andere stabiliteitsoefeningen, conditieoefeningen, bokstechnieken, zaktraining en het sparren aan bod.